Wie zijn we?

Corneille Soeteman NVCorneille Soeteman is de stichter van de onderneming en verzamelt postzegels sinds hij 13 jaar is. Hij opent zijn eerste winkel in Brussel als hij de leeftijd van 21 jaar heeft. WIPA’65 te Wenen is de start van zijn carrière. Aangetrokken door de Genesis en de XIXde eeuw, gaat hij zich gaandeweg specialiseren in de klassieke uitgaven van België en buurlanden, gepassioneerd door de postgeschiedenis en de literatuur uit deze periode. Hij sticht een veilinghuis in 1985, dat een weerspiegeling moet zijn van zijn bekommernis voor kwaliteit en esthetische waarde.

Corneille Soeteman is ook expert en uitgever. De grootste huidige Belgische verzamelingen werden vaak opgebouwd dankzij zijn medewerking.

De NV La Philatélie Corneille Soeteman heeft in 28 jaar reeds 254 veilingen georganiseerd van documenten en zegels van België en de hele wereld. Opmerkelijk waren de Jubilee veiling van 1995 en ook deze gehouden op Bruphila’99. Voor beiden werden twee schitterende catalogi uitgegeven, referentiewerken voor filatelisten.

De NV La Philatélie Corneille Soeteman nam deel aan internationale filatelistische manifestaties, en in België aan Bruphila, Belgica en andere tentoonstellingen.

Corneille Soeteman NV Corneille Corneille Corneille Corneille Corneille Corneille Corneille